LOADING CLOSE

Cum sa alegem ferestrele potrivite pentru locuinta

Cum sa alegem ferestrele potrivite pentru locuinta

Iată câteva sfaturi esențiale, obținute de la un specialist în domeniu

Există o vorbă care spune că „suntem prea săraci pentru a cumpăra lucruri ieftine”. Cam asta este și situația în cazul ferestrelor termopan, cel puțin așa spun specialiștii. Reprezentantul companiei Servint, Bartok Árpád, ne-a dezvăluit câteva aspecte legate de alegerea potrivită în materie de ferestre pentru apartament sau casă.

Lipsa de informație e cauza alegerilor greșite

Bartok Árpád este de părere că deși geamurile termopan se montează de mai bine de 10 ani, consumatorul de rând nici acum nu deține cantitatea de informații necesare alegerii corecte a ferestrelor. „Ele se cataloghează în mai multe categorii. În prezent toată lumea vrea geamuri ieftine. De când s-a instalat criza, acesta este principiul pe care se bazează clienții. La începutul crizei am putut lăsa din preț, dar acest lucru s-a terminat, pentru că am ajuns la fundul sacului. Astfel pot spune că geamurile ieftine reprezintă o economie doar pe termen scurt, pe termen lung cumpărătorul va cheltui bani pe tot felul de reparații, sau chiar pentru schimbare” – ne-a declarat reprezentantul Servint.

O fereastră de calitate rezistă până la 25 de ani

Primele profile PVC au fost montate în Germania în urmă cu 25 de ani, acestea sunt schimbate abia acum. Nemții fac acum trecerea la a doua generație de geamuri, așadar cam atât ar trebui să fie durata de viață a unei ferestre de calitate. „Pentru a avea o fereastră care să țină 25 de ani, trebuie investit, aceasta nu poate fi ieftină. Ieftin înseamnă că peretele profilului nu are grosimea necesară, dilatația oțelului din compoziție nu este adecvată, astfel nu ține geamul fix, sau se poate chiar coroda. Componentele ieftine vin din țări ca Turcia sau China, cred că toată lumea a pățit-o măcar o dată în viață cu produsele provenite din aceste țări.Încuietorile, de exemplu, se pot deforma. De asemenea, argonul poate lipsi din geam” – spune Bartok.

Fereastra potrivită pentru încăperea potrivită

Specialistul spune că și firma pe care o conduce are produse din categoria celor mai ieftine, pentru că cererea este mare pentru acestea. „Am introdus categoria medie, care sunt cu 15-20% mai scumpe decât cele ieftine, însă viața acestor geamuri este mai lungă. Cât despre ferestrele scumpe, acestea au profiluri germane, așadar putem avea încredere în termenul de garanție, dar și în calitatea acestor produse. Sunt cam cu 20-30% mai scumpe decât cele ieftine. La un balcon de exemplu, este bun și geamul ieftin. La ferestrele de bloc ar fi bine să alegeți un profil de categorie medie, iar la case recomand numai ferestre scumpe, pentru că este vorba de o investiție pe termen lung, iar la case nu sunt vecini perete în perete, așadar pierderea de energie este mai mare” – a declarat Bartok.

Leave a Reply

Call Now Button