LOADING CLOSE

Condensul pe geamurile termopan

Condensul pe geamurile termopan

 

Care este cauza şi ce trebuie să fac?

Termopanul, datorită garniturilor de cauciuc, taie complet circulaţia aerului prin ramele ferestrei. Uscarea rufelor, prezenţa florilor sau a oamenilor sunt surse de vapori de apă într-o încăpere. Vaporii de apă, acumulaţi succesiv, măresc umiditatea aerului din balcon, „împingându-l“ la saturare. Aerul saturat, aflat lângă un obiect rece (precum faţa termopanului), condensează pe suprafaţa geamului, dacă temperatura sa este sub „punctul de rouă“. Saturarea (ajungerea la punctul de rouă) depinde de umiditatea (grame apă la kg aer) şi temperatura aerului. Uscând rufe şi ţinând flori în balcon, măriţi substanţial umiditatea aerului aici, astfel încât, mai ales iarna, termopanele se răcesc şi „plâng“, semn de bună etanşare. Iată ce puteţi face: deschideţi larg ferestrele balconului când uscaţi rufe, până la uscarea lor completă, reduceţi la minimum numărul ghivecelor de flori din balcon şi aerisiţi cât mai des

Ce trebuie sa sti despre termopane

La o prima vedere termopanele sunt toate la fel. Diferenta de pret dintre marcile de tamplarie PVC apar din diverse motive ce tin de calitate. Atunci cand cumparati tamplarie pvc este recomandat sa luati in considerare clasa profilului, daca este A sau B.

Diferenta sta in peretii exteriori si in grosimea acestora si aceasta diferenta se va simti cel mai bine vara atunci cand soarele va bate pe tamplarie si temperatura pentru profil poate sa ajunga pana la 80 de grade.

Partea pentru armare face de multe ori diferenta intre tamplaria ieftina si cea de calitate. Feroneria este si ea foarte importanta si este un aspect care face diferenta intre ferestre de calitate si cele de o calitate slaba. Atunci cand cumparam ferestre termopan ar trebui sa fim atenti la principalele elemente ale acestora. PVC-ul este materialul din care sunt facute ferestrele si este foarte important, prin urmare recomandam clasa A. Sticla este componenta care are cea mai mare pondere in cadrul unei ferestre. Daca alegeti marci recunoscute de sticla si profile de o calitate foarte buna veti evita toate problemele care tin de aparitia mucegaiului si condensului. Diferentele dintre tamplaria de calitate si cea ieftina tin si de linistea din casa.  Ferestrele de calitate va vor asigura o protectie fonica foarte buna. Investitia ar trebui perceputa drept un confort suplimentar si nu un motiv in plus de stres.

Informatii utile despre termopane!

Daca inca nu ai geamuri termopan, este bine de stiut faptul ca pierderea de caldura se face, in cea mai mare parte, pe geam. Mai exact, aceasta se face prin podea ( 9%), prin acoperis ( 24%) prin pereti ( 26%) si prin geamuri ( 41%), chiar daca suprafata ocupata de acestea este cea mai mica. Evident, alegerea unei tamplarii de buna calitate poate sa schimbe in mod dramatic acest procent si sa iti ofere sansa de a te bucura de confort.

Sfaturi utile!

Nu este suficient sa alegi o tamplarie buna, ci trebuie sa te asiguri si de faptul ca montajul este extrem de bine realizat, deoarece reprezinta o buna parte din eficienta produsului. Mai exact, o fereastra termopan care nu este montata corect poate sa isi piarda mai mult de jumatate di performantele de izolare si de etanseitate. Din acest motiv, este recomantat sa eviti lucrarile facute de vecinii priceputi la toate si sa eviti sa incerci sa montezi tamplaria de unul singur.

 

 

Leave a Reply

Call Now Button